Houdbaar . concept vormgeving fotografie
Onbeperkt@houdbaar.nl
0570 649460
kunst-en-techniekKunst+Techniek

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft iets met kunst en al helemaal als kunst onlosmakelijk verbonden is met techniek. Daarom is in 2002 de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek in het leven geroepen. Onderdeel van de prijs is een publicatie over het oeuvre van de kunstenaar.

De achttiende editie van deze prestigieuze prijs is toegekend aan Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand. Hun werk kenmerkt zich door een diepgaande aandacht voor fundamentele fenomnen zoals zwarte gaten, krachtenvelden en golfgedrag. Presentatie van hun kunst is allen mogelijk bij totale duisternis en dus bedachten we een Black Book. Zwart omslag, zwart garen, zwart crepe papier, zwart op snee en diepzwart in druk. Subtiel en doorgevoerd tot in de kern! Zwart!

 

De zeventiende editie viel de beurt aan kinetisch kunstenaar Zoro Feigl. Voor hem bedachten we een leporello zonder begin, zonder einde en die binnenstebuiten is te keren voor de juiste taalwissel. Onscheurbaar, verpakt in dik grijsbord en verbonden door een industriële veer. Een editie waarmee Zoro op zijn beurt weer een kunstwerk heeft gemaakt. De zestiende editie is gewijd aan digitaal kunstenaar Floris Kaayk. Voor hem bedachten we een semi-transparante box vol verschillende publicaties, qua formaat, qua vouwwijze en qua papier. De vijftiende editie is de publicatie voor mode-ontwerpster Iris van Herpen. Met de fraaie beelden van Morgan O'Donovan hebben we een softcover met open rug gemaakt. Het kartonnen omslag aan de voor- en achterzijde geeft het boek een onderscheidend karakter.

Op naar nummer 19…

 

210 x 210 mm

omvang en uitvoering divers


 x