Houdbaar . concept vormgeving fotografie
Onbeperkt@houdbaar.nl
0570 649460
kunst-en-techniekKunst+Techniek

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft iets met kunst en al helemaal als kunst onlosmakelijk verbonden is met techniek. Daarom is in 2002 de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek in het leven geroepen. Onderdeel van de prijs is een publicatie over het oeuvre van de kunstenaar.

 

Editie negentien van deze prestigieuze prijs is toegekend aan Nicky Assmann. Haar werk is geïnspireerd door natuurlijke fenomenen. Zij componeert kunstinstallaties waarin licht, beweging en kleur een centrale rol speelt en zo bedachten we een boek dat onder licht van kleur verandert door het omslag op zilver te drukken. Door de banderol over het boek te beweging componeert de titel van het boek zichzelf en ontwaart zich de naam van Nicky. Een combinatie van helder wit papier voor de werken van Nicky en het intense geel voor het redactionele deel maken het boek compleet.

 

Editie achttien is toegekend aan Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand. Hun werk kenmerkt zich door een diepgaande aandacht voor fundamentele fenomenen zoals zwarte gaten, krachtenvelden en golfgedrag. Presentatie van hun kunst is allen mogelijk bij totale duisternis en dus bedachten we een Black Book. Zwart omslag, zwart garen, zwart crepe papier, zwart op snee en diepzwart in druk. Subtiel en doorgevoerd tot in de kern! Zwart!

De zeventiende editie viel de beurt aan kinetisch kunstenaar Zoro Feigl. Voor hem bedachten we een leporello zonder begin, zonder einde en die binnenstebuiten is te keren voor de juiste taalwissel. Onscheurbaar, verpakt in dik grijsbord en verbonden door een industriële veer. Een editie waarmee Zoro op zijn beurt weer een kunstwerk heeft gemaakt. De zestiende editie is gewijd aan digitaal kunstenaar Floris Kaayk. Voor hem bedachten we een semi-transparante box vol verschillende publicaties, qua formaat, qua vouwwijze en qua papier. De vijftiende editie is de publicatie voor mode-ontwerpster Iris van Herpen. Met de fraaie beelden van Morgan O'Donovan hebben we een softcover met open rug gemaakt. Het kartonnen omslag aan de voor- en achterzijde geeft het boek een onderscheidend karakter.

 

210 x 210 mm

omvang en uitvoering divers


 x